Sesungguhnya Solatku, Ibadahku, Hidupku, dan Matiku hanya keranaMu...
all praises to Allah....

Ukhti & akhi

MIE+ZA

Assalamualaikum....

apa khabar iman?

tak dapat aku tipu perasaan aku sendiri....bahawa aku sangat merindui teman baik aku semasa di SMK dulu...
miera dan zatie....

aku rapat dengan miera dari form 1 lagi... dan aku dah kenal macam mana perangai dia... sampai naik form 2 kitorang terpaksa berpisah sebab naik kelas berdasarkan final exam...sedihh... antara kawan2 aku yang aku rapat masa form 1... aku seorang ja yang dapat masuk kelas A...dia kelas B.... memang mula2 still ketemu, keluar rehat sama2... tapi bila dah lama2... masing2 dah jarang bertemu walupun still satu sekolah... ada kawan baru dalam kelas masing2....

tapi alhamdulillah... jodoh kitorang kuat.... kitorg kembali satu kelas masa form 3... dia masuk kelas aku... time tue zatie pun satu kelas dengan aku jugak...... tapi kitorang tak rapat sangat....zatie pun pernah ngaku dekat aku time tu dia tak suka aku....ok lah fine... tu hak dia dengan siapa dia nak suka ke tak... time tue mierah kawan baik dengan zatie... aku ada kawan lain... tapi cakap2 jugak la dengan diorang... dah satu kelas kan.....
*sepatutnya ada gmbar aku dekat sebelah... tapi aku crop... hihi... nie lah miera dan zatie*

nak kata lagi lah jodoh persahabatan kitorg tue kuat.... naik form 4 kitorang satu kelas lagi.... kitorang ambik course sains ... mula2 zatie dgn miera ambik Biology.... aku ambik LKJ... tak sampai seminggu dekat kelas BIO.... diorang mintak tukar nak masuk kelas LKJ... so... sama dengan aku lah..kawan2 yang aku rapat sebelum nie semuanya ambik BIO.....bila miera dengan zatie masuk kelas LKJ at least ada la kawan kan.....

start dari situ kitorang dah mula rapat balik.. diorang pun selalu tanya aku pasal LKJ apa semua.. kongsi2 ilmu.. sampailah form 5..... nak kata jodoh tue kuat lagi.... aku, miera dengan zatie decide tak nak ambik EST subject walupun dah hampir setahun lebih kitorang belajar... time tue... kitorang terpaksa buat keputusan yang sangat2 berat... dah la kitorang baik dengan teacher EST kitorang... dah tue nak drop subject tu last-last minit.. muka teacher cool je tapi kitorang tahu dalam hati dia mesti dia sedih... aku tak janji pun dengan miera or zatie nak drop subject tu...tapi miera dgn zatie memang dah ckp dekat aku diorang mmg tak nak ambik EST... aku pun balik rumah fikir balik.... mula2 aku memang nak ambik EST... pastu bila difikir2kan balik
teacher pernah ckp... EST nie tak menjamin apa pun... cuma nak tambah knowledge je....terus lah drop...

time budak2 kelas aku belajar EST...aku. miera dgn zatie g lepak dekat libry.. buat lah homewrk yg tak siap.... kadang2 kitorang g cari teacher kimia.. suruh ngajar kitorang kimia... ye lah... lemah subject kimia kan.... huhu.... macam-macam la story kitorang masa EST tu.... mengumpat lah... buat bising lah... gelak-gelak sampai tak ingat dunia....bincang pasal bbq lah... paling best sekali bercerita lah... macam2 cerita ada...haha... memang berdosa habis lah time tue.... start dari situ lah kitorang rapat..... g embik lesen keta dgn motor pun kadang-kadang sekali... wahhh.... rindu saat itu....

tapi sekarang masing2 dah sambung belajar..but still contact melalui FACEBOOK.. zatie belajar dekat politeknik perak... miera dekat politeknik jitra kedah... aku dekat uitmpp... so...kitorang still duduk dekat2... miera  dapat course sama dengan aku... untung la.... nanti kita apply kerja sama2 ea....hihihi...

cukup dulu kot.... nanti aku ada masa lagi... aku cerita pasal kawan-kawan aku yang lain pulak insyaAllah... bukan ape... hanya sekadar melepaskan rindu...

kepada miera dan zatie... all the best ye... belajar rajin2 taw.... sama2 nak dapat degree kan.... buat yang terbaik... aku sentiasa support dan doakan korang dari jauh..... insyaAllah... ada umur yang panjang kita jumpa ea nanti...... miss you all!



1 comment:

Huda Diaz said...

takpe-takpe, lepas ni saya pun ada cerita sendiri. haha

kawan susah susah dicari. so jaga lah baik-baik. :)