Sesungguhnya Solatku, Ibadahku, Hidupku, dan Matiku hanya keranaMu...
all praises to Allah....

Ukhti & akhi

CHAR KO TEOW

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

sebenarnya sampai sekarang aku tak tahu nak eja char ko teow tu mcm mana... ikut sedap aku je.. huhu... teruk kan... char ko teow salah satu makanan kegemaran aku.. sedap weh... tapi nak cari char ko teow yang betul-betul sedap memang susah nak cari lar.. first time aku makan char ko teow time tu ada event dekat office abah aku tak silap... pastu ada gerai lori....err...ke lori gerai.... ih... lantak la kan.... ada jual char ko teow... abah aku tanya lapar tak...? jom makan char ko teow.... alang-alang dah mengajak, perut pun tgh menyanyi.... memang tak kan nak menolak la kan... terima selalu lah... duit abah pulak tu... huhu.....

mula-mula abang tu datng mintak order.. "ye bang, char ko teow special atau biasa?" uihhh.... ada special ngn biasa pulak..huhu.. abah ckp "3 biasa tak mahu sayur ea" haha... abah dah tahu anak-anak dia tak makan sayur... sebab tu semua rendah-rendah je.. ihh... apesal 3 je... orang ada 6.... abah pun ckp, rasa dulu, takut kurang... (slow je abah cakap) hehe... ha... ye lah abah...

sekali datang... ha... ambik engkau... penuh pinggan... abah buat muka terkejut dengan berkata "uihh.... banyaknya" aku pun tanya abah... banyak sangat ka? abah ckp lagi... byk la kalau macam nie... selalunya char ko teow dia sikit2 ja..... aku mana la tahu apa-apa.... angguk je la... ooooo.....

dah tue, char ko teow dia penuh dengan udang ha... besar-besar gedabak.... aiseh.... memang sedap... start dari hari tu....char ko teow di hatiku..... lepas2 tu kalau ada apa-apa event dekat office abah.... kalut je ajak abah g makan char ko teow kat gerai lori tue ...

sekarang mama pun dah pndai masak char ko teow taw..... suke.... 

tara....... <3


2 comments:

Zaid Huda said...

huih, basah lidah baca post ni! betul tak tipu :D
saya pun suka char kuew tiow. sama je, eja tu pun hentam. haha

mazmiesya (-_-) said...

ZAID HUDA: :)