Sesungguhnya Solatku, Ibadahku, Hidupku, dan Matiku hanya keranaMu...
all praises to Allah....

Ukhti & akhi

APA YANG ADA PADA ENAM SATU TU?

Assalamualaikum....

dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim.....

pagi yang penuh barakah.... 
disertakan pula dengan hari jumaat.... hari penghulu segala hari...
hari yang penuh keberkatan.....

aku bukak je FACEBOOK tadi..... penuh je notification aku dengan status diorang yang sedikit sebanyak semuanya hampir sama.... how come??? semua status diorang mesti akan ada 11.11.11.........
keramat sangat ke tarikh tu? maybe sebab number dia cantek kot..tapi kalau macam nie... 11.11.2011... mesti dah nampak tak cantek kan..... so... berbalik kepada yang tadi.... seperti yang ditulis oleh Huda Diaz dalam blognya.... 111111. once in 100 years..... memang betul la..... lepas nie mana boleh jumpa dah tarikh macam nie... betul tak? tunggu la 1000 tahun lagi pun memang tak kan jumpa dah tarikh macam nie...

mungkin hari ini ada yang celebrate bufday ke kan.... ok lah... mungkin ada kahwin pada tarikh tu ke... mas kahwin punya harga nak yang harga macam tu ke kan..... ye lah...sekali seumur hidup kan... dah tue jatuh pada hari jumaat pulak tu... siapa yang tak nakye dak?...  ada yang dapat baby la... dan kemungkinan tarikh ini memang bermakna untuk diorang ke kan.... tak pe lah... asal kan tak terlalu mengagung2kan tarikh tersebut... semua tu mungkin telah ditetapkan oleh Allah.... ada yang plan nak nak berubah nak jadi lebih baik  pada tarikh tersebut ke....ok lah kan.....

tapi sebenarnya tiada apa apa keistimewaan pun pada tarikh 11.11.11. Aqidah Islam bukan terletak pada nombor. Berhati hatilah dan jangan terpengaruh dengan hal sebegini. Jangan meletakkan sesuatu yang tidak bermakna sehingga merosakkan aqidah,na'uzubillah.



2 comments:

NZ Diaz said...

memang betul la..... lepas nie mana boleh jumpa dah tarikh macam nie... betul tak? tunggu la 1000 tahun lagi pun memang tak kan jumpa dah tarikh macam nie...

jumpa lah. tahun 2111.
11.11.2111
ha, kan 100 tahun lagi :O

mazmiesya (-_-) said...

@NZ Diaz
ha... ye lerr... tapi wujud lagi kah kita time tu....? tunggu setakat yg mampu sudah la kan....