Sesungguhnya Solatku, Ibadahku, Hidupku, dan Matiku hanya keranaMu...
all praises to Allah....

Ukhti & akhi

1924

Assalamualaikum...
apa khabar sahabat2 semua? insyaAllah... dalam keadaan yg sentiasa dirahmati Allah.. InsyaAllah ye...

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
Lailahailallah... Muhammadurrasulullah...


Saat lidah tidak mampu lagi untuk meratip kesyukuran,biarlah airmata yang menjadi saksi betapa gembiranya rasa hati tatkala semangat jihad itu semakin membara...

1924 menjadi saksi runtuhnya sebuah daulah khilafah.Di situlah perjalanan tarbiyah mula di gerakkan kembali oleh golongan2 yang memiliki hati nurani berpaksikan iman dan taqwa..

Bumi dan seluruh isi langit menyaksikan jiwa-jiwa yang syahid kembali kepada Tuhannya..Subhanallah...Hidup mulia atau mati syahid!..
Berjuta jiwa telah rebah atas nama cinta kepada Sang Penguasa Alam.....

Terkadang hati kecil ini berbisik....janji Allah swt itu Maha benar....tapi bilakah agaknya?? daulah itu akan tertegak kembali dengan kelancangan dan kebiadaban manusia hari ini yang begitu sombong dan angkuh pada Tuhannya?? Bagaimana agaknya hendak membebaskan manusia daripada cengkaman musuh yang nyata andai nafsu di dalam diri sahaja tidak mampu untuk di tewaskan?? Berapa ramai manusia yang benar-benar mengabdikan diri pada Tuhannya??

sahabat.....

Dalam langkahan yang rapuh ini...mata terus harus sentiasa memerhati dan memerhati.. SubhanAllah,anak bangsaku semakin berkembang....Allahuakbar! Benar,mukmin itu saling menguatkan sesama sendiri ibarat binaan bangunan yang saling menampung satu dengan yang lainnya....Aku mula melihat cahaya yang semakin berkilau di sebalik tempat belajarku... Apakah yang lebih indah bila hati tertaut atas nama aqidah yang satu?

'Dialah yang memberi engkau kekuatan dengan pertolongan-Nya dan dengan sokongan orang-orang yang beriman...'(Al-Anfal :62)

Penghargaanku kepada semua mujahid dan mujahidah yang telah kembali ke hadrat ilahi..
Maafkan kami pewaris generasimu yang terlalu lemah untuk mempertahankan Islam seperti yang telah kalian ukirkan..
Tapi kami berbai'ah,kami akan berusaha untuk meletakkan islam kembali ke TAKHTA nya....
Allahuakbar!

No comments: