Sesungguhnya Solatku, Ibadahku, Hidupku, dan Matiku hanya keranaMu...
all praises to Allah....

Ukhti & akhi

RUNNING MUJAHEEDAH

Assalamualaikum...

apa khabr qolbu? apa khabar iman?
insyaAllah... semoga sentiasa dilindungi Allah swt...

terasa lain tak dengan tajuk entri saya tu?? ada rasa macam pernah dengar tak?? pernah ea? dekat mana ea??
korean reality show?? ye ke? apa nama reality show tu?? apa?? RUNNING MAN?....
aish.... byk sungguh perSOALAN yang ditimbulkan kan... huhu....

betul la tu.... RUNNING MUJAHEEDAH vs RUNNING MAN...
tapi tak der la versus sangat... cuma tukar sikit je... kalau korean buat RUNNING MAN... RPI UiTM buat RUNNING MUJAHEEDAH....ala-ala sikit la... tapi ini untuk kaum muslimat sahaja....yang handle event ni pun kakak2 naqibah semuanya... maksudnya.... yang join halaqah..... tapi time tu siapa2 je yg dtg boleh je join kalau tak masuk halaqah pun kecuali muslimin lah....

berbalik kepada kisah yang sebenar.... aktiviti yang dijalankan dalam RUNNING MUJAHEEDAH tu byk... antaranya... futsal, badminton, chess, kerusi music, bola beracun, pertanyaan dan sampaikan ucapan.... menarik sebenarnya event2 mcm nie... mengeratkan lagi hubungan antara kakak naqibah dan adik naqibah serta sahabat seusrah....

pengalaman la semua ini.... dapat release tension sambil beriadah.... ada yang jatuh masa main futsal la...huhu... biasalah kan... adat permainan.... bola futsalnya tak masuk gol tapi masuk dalam longkang la.... hihi... rebut kerusi musik la...

aktiviti2 macam nie kita boleh tengok kerjasama dalam kumpulan tu sejauh mana.. passing bola dekat sahabat2... bagi semua merasa.. rebut kerusi la untuk menjadi yang pertama dan always alert bila melakukan sesuatu tindakkan... bukan kerusi pilihanraya tapi kerusi music... bola beracun... aim tepat nak baling bola dekat siapa dan kena cepat.. macam dunia realiti lah... kalau yang buruk tu kena cepat2 atasi supaya tak merebak membesar.....chess.. memerlukan daya fikiran yang tinggi... memasang strategi dengan baik...bukan hanya tahu nak makan pihak lawan je....Alhamdulillah... semua memberi kerjasama yang baik... respon yang baik.... dan akhir sekali... slot dari kak sapinah.... sampaikan ucapan kepada kak naqibah dan adik naqibah... 

ucapan kak naqibah saya (kak syakirah) kepada adik2 usrahnya
"assalamualaikum.. kepada bidadari2 syurga yg akak syangi keranaNya... Maafkan segala salah dan silap akak sepanjang kita berkenalan.. Jika ujian dtg bertimpa... itu tandanya DIA sgt mencintai kita.. jgn diminta dikurangkan ujian tetapi mintalah Hati yg tabah.. jaga-menjaga antara satu sama lain Adibah-Nursaibah-Anis-Syahira-Iman-Auni-Maryam kita 1 usrah.. usrati jannati... Moga bertemu di Jannah kelak...
-___________________________-
Bersama menggapai RedhaNya
Saranghaeyo!!"



gurau senda... gelak tawa bersama2 sahabat dapat dilihat..... betapa indahnya ukhwah antara sahabat2 itu sekiranya segala2nya demi Allah...
berjanjilah sahabatku ukhwah kita untuk selamanya....
sayang sahabat semua kerana ALLAH....


2 comments:

adibahnabilah said...

huhu..sian dye terjatuh.... len kali hati2 ye syira...tak pe syira kan kuat :)

mazmiesya (-_-) said...

@adibahnabilah insyaAllah...